Поляки затримали біля кордону з Білоруссю українського журналіста Ткача – подробиці

Читать на русском
Правоохоронці Польщі затримали на кордоні з Білоруссю українського журналіста Михайла Ткача разом із оператором.
Фото: facebook.com/mixailotkach

Правоохоронці Польщі затримали на кордоні з Білоруссю українського журналіста Михайла Ткача разом із оператором.

Про це повідомляє Українська правда.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Відомо, що Ткач у цей момент знімав матеріал про транзит російської та білоруської продукції через Польщу.

Він розповів, що польські правоохоронці під'їхали до знімальної групи і після короткої розмови почали хапати камери та обшукувати журналістів.

«Далі нас привезли у комендатуру. Близько 10 людей почали обшукувати нашу машину, нас, повикидали наші речі на капот, забрали всі картки пам’яті з камер, забрали усі телефони, документи. На допиті в комендатурі я повідомив, що ми журналісти і сказав, що ми знімаємо, як Польща торгує з росією через Білорусь і як Польща торгує з Білоруссю, як сільськогосподарська продукція йде з росії і Білорусі в Польщу», – повідомив Ткач.

Він зазначив, що представники польської спецслужби, дізнавшись цю інформацію, перелякалися. Журналістів протримали в комендатурі не менше 4 годин, їм не дозволили ні з ким зв'язуватися, і лише після дозволу «зверху» їх таки відпустили.

При цьому під час обшуку поліцейські пошкодили підзарядку акумуляторів, а також видалили частину знятого матеріалу. Крім того, зазначається, що поліцейські спілкувалися з представниками українських ЗМІ виключно польською мовою, а у комендатурі представники спецслужби розмовляли з українцями англійською.

В УП додали, що ситуацію вдалося вирішити лише після розголосу та втручання посольства України в Польщі.

Нагадаємо, на кордоні з Україною продовжуються протести польських фермерів. Учасники акції лише за лютий чотири рази розсипали українське зерно. Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції.

На зустріч із українською делегацією, яка приїхала на кордон на чолі з Денисом Шмигалем, поляки не з'явилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: