Блокада польських фермерів: прикордонники розповіли про черги вантажівок на КПП

Читать на русском
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на шістьох пунктах пропуску з Україною.
Фото: Getty Images

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок біля шести пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах на в'їзд стоять близько 2100 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону у вівторок, 27 лютого.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«На щастя, вони не блокують рух інших категорій транспорту. Мова про легкові автомобілі та автобуси. Щодо вантажних транспортних засобів, то на тих напрямках, а це їх 6 – пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Краковець» та «Шегині» – сукупно на ранок на всіх цих напрямках на території Польщі у чергах перебуває близько 2100 вантажівок», – сказав Демченко.

Він додав, що найбільше – на пункті пропуску «Краковець», «Рава-Руська» та «Ягодин».

Так, польські фермери не пропустили через пункт пропуску «Ягодин» жодної вантажівки, яка прямує з України до Польщі.

Нагадаємо, польські перевізники також планують 1 березня відновити протест на кордоні Польщі з Україною, який було припинено у січні. У лютому в Польщі фермери вже 4 рази розсипали на дорогу українське зерно з вагонів та фур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: