Польські протестувальники хочуть заблокувати єдиний пункт пропуску з Білоруссю – ЗМІ

Читать на русском
Польські протестувальники направили заявку на проведення акції протягом місця на польсько-білоруському кордоні. Мова йде про ПП Кукурики-Козловичи.
logist.today

Польські протестувальники направили заявку на проведення акції протягом місця на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомляє білоруське регіональне медіа польського міста Білосток MOST з посилання на документ, що є у розпорядженні редакції.

Польські фермери та перевізники направили заяву на проведення протесту в адміністрацію прикордонного польського міста Тересполь, що межує з білоруським Брестом. Відтак заблокувати планують єдиний пункт пропуску «Кукурики-Козловичи».

«Від пункту пропуску «Кукурики-Козловичи» автомобілі йдуть 68-ю трасою. Протестувальники мають намір перекрити її перед в'їздом в автомобільний термінал», – зазначають у повідомленні.

Перевізники зауважують, побудувати маршрут в об'їзд буде практично неможливо, адже дороги, що проходять поруч, обмежені для проїзду автотранспорту загальною вагою понад 20 тонн.

Очікувана чисельність учасників – від 10 осіб до двох тисяч. Протест має розпочатися о 8 ранку 26 лютого і тривати до 31 березня включно. Протестувальники домагаються заборони на реєстрацію в Польщі транспортних компаній з українським, білоруським і російським капіталом. На думку організаторів акції, цей бізнес негативно впливає на стан польських перевізників.

Нагадаємо, у суботу, 24 лютого, польські протестувальники тимчасово припинили блокування пункту пропуску «Устигул-Зосин».

Втім сьогодні невідомі втретє пошкодили українську сільськогосподарську продукцію на залізничному вокзалі у Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: