Блокада польського кордону: скільки вантажівок не можуть в'їхати в Україну

Читать на русском
Через блокаду польськими фермерами шести прикордонних переходів з Україною понад 2400 вантажівок стоять у чергах.
фото ДПСУ

Блокада польських фермерів продовжується. У чергах на шести пунктах пропуску на території Польщі у бік України сьогодні перебуває близько 2460 вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 23 лютого.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«У чергах на території Польщі, за інформацією, яку ми маємо від польських колег на напрямках, де відбуваються блокування руху для вантажних транспортних засобів станом на ранок десь 2 460 вантажівок», – розповів Демченко.

За його словами, найбільші черги навпроти ПП «Краковець», «Ягодин» та «Рава-Руська».

«Фактично, найбільш критично низькі показники маємо у напрямку ПП «Шегині» та «Ягодин». Наприклад, по «Шегині» кордон перетнуло десь 60 вантажівок і близько 60 також перетнуло кордон у напрямку «Ягодина». Але всі ці авто по «Ягодину» - це у бік України», – уточнив речник ДПСУ.

Він додав, що за останні дні польська сторона не приймала жодної вантажівки, яка рухається з України у бік Польщі за цим напрямком.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запросив польського прем'єра Дональда Туска та президента Анджея Дуду провести переговори на спільному кордоні, щоб вирішити проблему блокади. У Польщі відповіли на пропозицію Зеленського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: