Канцлер Австрії закликав почати переговори з рф за участі країн БРІКС

Читать на русском
Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив про необхідність сісти за стіл переговорів з росією для припинення війни в Україні. Він вважає, що для цього можна залучити БРІКС.
Фото: Getty Images

Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що необхідно сісти за стіл переговорів із росією для припинення війни в Україні. Він вважає, що для цього можна залучити БРІКС: Бразилію, Індію, Південну Африку та Китай.

Про це повідомляють El Mundo та Укрінформ.

«Для таких нейтральних країн, як Австрія, це була можливість вказати на те, що зараз потрібні нові шляхи реагування на конфлікт. Що нам потрібно вийти за рамки Європейської Ради, що нам потрібно залучити країни БРІКС – Бразилію, Індію, Китай чи Південну Африку, наприклад, – на нашому шляху до того, щоб чинити на путіна більший тиск і змусити його замислитися над питанням миру», – сказав він.

Також Нехаммер зазначив, що «Австрія завжди мала тверду позицію щодо конфлікту, яка полягає у тому, що росія не має перемогти у цій війні».

«Якщо це допоможе, я б знову полетів до Москви», – зауважив канцлер.

Водночас австрійський канцлер заявив про важливість подальшої підтримки України і умов для стримування агресії рф.

«З одного боку, потрібна повна солідарність з Україною, а з іншого – створення рамкових умов для того, щоб вбивства припинилися», – заявив Нехаммер.

Крім того, політик висловив стурбованість щодо ймовірного переростання війни росії в Україні у велику війну між Сходом і Заходом — наприклад, якщо слідом за зброєю НАТО в Україні з’являться військові Альянсу.

«Втягування в повномасштабну війну не принесе нам більше безпеки», – сказав він.

Як повідомляли на початку січня, до блоку БРІКС офіційно приєдналися ще п'ять країн. Раніше ми аналізували його розширення – інфографіка «Слово і діло».

Також, нагадаємо, експрезидент США Донадьд Трамп має намір підштовхувати Україну до переговорів з Росії у разі переобрання.

У грудні повідомлялося, що Австрія знову заблокувала черговий пакет санкцій ЄС проти росії, оскільки влада країни була незадоволена тим, що Україна внесла австрійський Raiffeisen Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

Також у МЗС Австрії заявляли, що російська агресія становить найбільшу загрозу безпеці Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: