В Міноборони Італії запропонували Україні сісти за стіл переговорів з рф за посередництва Китаю

Читать на русском
Для того щоб зупинити війну, необхідно спробувати посадити Україну та росію за стіл переговорів. Посередником у цих переговорах може стати Китай, вважає міністр оборони Італії Гвідо Крозетто.
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто виступив за те, щоб посадити Україну та росію за стіл переговорів. Посередником, на його думку, повинен виступити Китай.

Про це Крозетто заявив в інтерв’ю газеті «La Stampa», передає Libero Quotidiano.

«Щодо війни в Україні Італія рухається двома основними напрямками. Перший – це допомога: ми повинні гарантувати Україні право на самозахист. Але з іншого боку, є постійне і щоденне зобов'язання намагатися побудувати стіл миру. Тому що зараз єдине, що ми можемо спробувати зробити – це не закінчити війну, а зупинити конфронтацію і спробувати посадити за один стіл двох співрозмовників, які не розмовляють один з одним», – сказав він.

Рішення щодо переговорів з росією має прийматися спільно з Україною – Білий дімАдміністрація США підтвердила принцип, що не може бути переговорів по Україні без України, а також що українське керівництво має визначати готовність до таких перемовин.

Також Гвідо Крозетто висловив бажання, щоб Європа робила більше спроб підливати воду у вогонь, «а не бензин».

«Ми потребуємо пожежників у світі, де ООН, яка повинна була бути пожежником, перестала бути ним. Тому що Рада безпеки заблокована постійними членами – росією, Китаєм, США. Тому для миру нам потрібен інший співрозмовник», – наголосив посадовець.

Також міністр вважає, що «Китай повинен бути співрозмовником за столом переговорів».

Цю пропозицію прокоментував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, наголосивши, що «мирне врегулювання» неможливе після 423-х днів кривавої війни.

«Знову до основ ... Коли хтось говорить про «мирне врегулювання», Україна чує тільки «здайтеся, капітулюйте, виконайте ультиматум Рф». Після 423 днів кривавої війни це неможливо.

Бо це зумисна війна на знищення, яку веде рф, а не міфічний «конфлікт». Тут немає простору для «врегулювання»», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії емоційно відреагувала на пропозицію депутатів зупинити підтримку України.

Також повідомлялося, що Франція розраховує, що переговори між Україною та росії будуть влітку, і теж просить Китай допомогти.

Крім того, Ірак запропонував Україні виступити посередником у переговорах із росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: