Російська агресія становить найбільшу загрозу безпеці Європи – МЗС Австрії

Читать на русском
Найбільша безпосередня загроза безпеці в Європі походить від агресивної війни росії проти України, а тому надважливим залишається єдність і згуртованість ЄС, заявили у МЗС Австрії.
Фото: Getty Images

Найбільшою безпосередньою загрозою, яка наразі існує в Європі, є російська агресія проти України. Тому європейська солідарність щодо цього питання дуже важлива.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг, передає Укрінформ.

Які статуси отримала росія від міжнародної спільноти за агресію проти УкраїниЯкі країни та організації визнали дії росії в Україні злочинними та які статуси отримала держава-агресор – на інфографіці.

Він зазначив, що всі хочуть якнайскорішого закінчення війни і підкреслив, що це залежить від рішення російського диктатора володимира путіна вивести війська з України.

«Звісно, усі ми хочемо миру. І люди в Україні хочуть цього найбільше. І це рішення залежить лише від однієї людини, а саме – президента рф. Він може закінчити війну вже завтра. Війна закінчиться, якщо він це зробить. Якщо ж Україна припинить воювати, то з Україною буде, скажімо так, покінчено. І тоді Словаччина може раптово отримати іншого сусіда», – сказав він під час спільної зі своїм словацьким колегою пресконференції 22 листопада у Відні.

Він також наголосив, що найбільша загроза безпеці в Європі походить саме від росії, і що країнам Європи необхідно гуртуватись на тлі російської агресії в Україні.

«Єдність і згуртованість ЄС щодо цього була нашим найбільшим досягненням та активом. І я переконаний, що ми робимо все правильно і повинні працювати над тим, аби ця єдність зберігалася і надалі», – зазначив Шалленберг.

Також міністр зауважив, що не може бути «жодних переговорів щодо України без України» – такою, за його словами, є позиція Австрії.

Нагадаємо, 22 листопада канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні закликали путіна зупинити війну проти України.

Також генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що допомога Україні – на користь нацбезпеки США.

Раніше президент Чехії Петр Павел заявив, що якщо Україна не вистоїть, впаде вся Європа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: