Президент Аргентини направив путіну та Сі офіційні листи про відмову від вступу до БРІКС – ЗМІ

Читать на русском
Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей надіслав офіційні листи лідерам країн-учасниць БРІКС, у яких оголосив про відмову від вступу до цього об'єднання.
Фото: AFP

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей надіслав офіційні листи лідерам країн-учасниць БРІКС, у яких оголосив про відмову від вступу до цього об'єднання.

Такою інформацією повідомив портал TN.

«Міні-Трамп», який підтримує Україну: що відомо про новообраного президента АргентиниЩо відомо про новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея – на інфографіці. Він підтримав Україну, хоче ліквідувати центробанк, легалізувати зброю та відмовитися від песо.

Листи отримали російський диктатор володимир путін, лідер Китаю Сі Цзіньпін, а також прем'єр Індії Нарендра Морі та президенти ПАР Сіріл Рамафоса та Бразилії Лула да Сілва.

«Як ви знаєте, зовнішньополітичний курс уряду, яким я керую протягом кількох днів, у багатьох випадках відрізняється від зовнішньополітичного курсу попереднього уряду. Тому деякі рішення, ухвалені раніше, будуть переглянуті», – йдеться у листі, підписаному Мілеєм.

За даними журналістів, у його адміністрації вважають, що членство не принесе Аргентині прямої економічної вигоди, і що будь-які комерційні відносини з країнами-членами групи можуть узгоджуватися на двосторонній основі без необхідності посередництва через БРІКС.

Видання також нагадує, що на останньому саміті лідерів БРІКС, що відбувся наприкінці серпня у південноафриканському місті Йоганнесбурзі, лідери запросили Аргентину приєднатися до групи з 1 січня. Тому якби нове керівництво країни не відмовилося від вступу до цієї дати, процес приєднання розпочався б автоматично.

Нагадаємо, Мілей став президентом Аргентини 10 грудня. На заході був присутній президент України Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялося, що новий президент Аргентини запропонував Зеленському організувати саміт з війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: