Ми не потрапимо в цю пастку: Кулеба відкинув можливість переговорів із росією зараз

Читать на русском
Кулеба заявив, що ті, хто зараз штовхає Україну до переговорів з росією або погано обізнані, або на боці росії і хочуть дати їй паузу для перепочинку.
Фото: РБК-Україна

Україна в період з 2014 до 2022 року провела близько 200 раундів переговорів із росією, але це не завадило путіну розпочати повномасштабне вторгнення. Ті, хто говорить про необхідність розпочати переговори зараз, або погано поінформовані, або на стороні росії.

Про це у соцмережі X написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

«Для тих, хто має коротку пам'ять. З 2014 по 2022 рік Україна провела близько 200 раундів переговорів з росією. За цей період було досягнуто 20 домовленостей про припинення вогню, і всі їх росія швидко порушила», – написав він.

Міністр зазначив, що жоден із 200 раундів переговорів чи 20 угод не завадили путіну розпочати повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

«Ті, хто стверджує, що Україна повинна зараз вести переговори з росією, або не поінформовані, або введені в оману, або стають на бік росії й хочуть, щоб путін взяв паузу перед ще більшою агресією. Ми не повинні та не потрапимо в цю пастку», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, минулого тижня колишній радник ОПУ Олексій Арестович, який має намір балотуватися в президенти, заявив про необхідність мирних переговорів із росією.

ЗМІ також повідомляли, що США та Євросоюз нібито почали обговорювати з Україною можливість мирних переговорів із росією. У Державному департаменті США спростували ці чутки.

Михайло Подоляк учора сказав, що Україна не піде на переговори на умовах росії. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на фронті не є патовою і Україна не йтиме на поступки перед рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: