Британський міністр закликав мера Лондона передати Україні вживані автівки

Читать на русском
Міністр із питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл Гоув закликав мера Лондона передати Україні автівки, які підлягають утилізації.
Міністр із питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл ГоувФото: Alberto Pezzali / Associated Press

Міністр із питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл Гоув запропонував меру Лондона Садіку Хану передати Україні автівки, які не відповідають екологічним вимогам та підлягають утилізації.

Відповідний лист під заголовком «Автомобілі для України» опубліковано на сайті британського уряду, передає The Telegraph.

«Війна в Україні триває вже другий рік, тому я прагну використати усі доступні нам важелі, щоб запропонувати вагому підтримку її мужньому народу. Я був надзвичайно розчарований і здивований, коли дізнався, що адміністрація Лондона не пропонує підтримати Україну шляхом надання транспортних засобів, які в іншому випадку були б відправлені на брухт за схемою утилізації ULEZ», – йдеться у листі.

Міністр зазначив, що схема утилізації ULEZ була розроблена на основі екологічних покращень якості повітря завдяки усуненню невідповідних транспортних засобів з вулиць.

Він наголосив, що передача Україні автівок, вилучених з вулиць Лондона, приносить подвійну користь: екологічні переваги для Лондона та підтримка українських військових.

«Це краще, ніж просто утилізувати їх», – зазначив Гоув.

Він закликав мера з розумінням поставитися до цього аргументу та запевнив, що цілковито сприятиме, аби автомобілі з Лондона, які підлягають списанню, допомогли українцям.

Нагадаємо, Україна та Британія найближчим часом підпишуть десятирічний пакт про безпеку.

Також повідомлялося, що Британія передасть Україні два військові кораблі.

Раніше стало відомо, що Британія виділила зимовий пакет допомоги Україні в розмірі 29 млн. фунтів і направила ще 7,75 млн. фунтів на посилення підтримки найбільш вразливих верств населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: