Британія розширила санкції проти росії: у списку компанії з КНР та найбільший у рф виробник снарядів

Читать на русском
Британія ввела нові санкції проти росії до другої річниці повномасштабного вторгнення країни-окупанта в Україну.
Фото: Shutterstock

Британія ввела нові санкції проти росії до другої річниці повномасштабного вторгнення країни-окупанта в Україну.

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Санкції було введено проти більш ніж 50 фізичних та юридичних осіб, які допомагають Кремлю вести війну проти України. Обмеження націлені на ключові джерела російських доходів, включаючи торгівлю металами, електронікою, алмазами та енергоносіями.

Серед тих, хто сьогодні потрапив під обмеження, є:

  • компанії, пов'язані з виробництвом боєприпасів, у тому числі ДП «Свердлов» - найбільший виробник снарядів;
  • три китайські компанії – Finder Technology LTD, JUHANG Aviation Technology та Beijing Micropilot Flight Control Systems Co, – вони постачають у росію електроніку та виробляють компоненти, знайдені у російських БПЛА;
  • дві російські алмазні компанії та бізнесмен Павло Маринічев, новий генеральний директор Алроса, найбільшого державного виробника алмазів у рф;
  • п'ять топ-менеджерів та власників найбільших російських підприємств-виробників міді, цинку та сталі.

«Україна показала, що вона може і буде захищатися. Путін помилково вважав, що оскільки економіка росії більша, ніж в України, він здобуде швидку перемогу. Але економіки друзів України у 25 разів більше, ніж економіка росії. І через два роки ми єдині в підтримці України», – підкреслив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон.

Нагадаємо, вчора Британія ввела санкції проти керівників виправної колонії, в якій помер російський політик Олексій Навальний. При цьому у грудні видання Bloomberg повідомляло, що Лондон ще жодного разу не штрафував порушників санкцій проти рф.

Раніше повідомлялося, що ЄС та США також мають намір запровадити нові санкції проти росії до другої річниці повномасштабного вторгнення путіна в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: