Британія продовжує безмитну торгівлю з Україною

Читать на русском
Велика Британія заявила, що продовжить безмитну торгівлю з Україною майже всіма товарами до 2029 року. Угода має бути підписана сьогодні.
Getty Images

Велика Британія продовжить безмитну торгівлю з Україною ще на п'ять років – до 2029 року. Очікується, що угоду про це сьогодні підпишуть міністр торгівлі Британії Грег Хендс та перша віцепрем'єрка України Юлія Свириденко.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

З якими країнами Європи Україна торгує найбільшеЗ ким із європейських країн Україна найбільше торгувала у 2023 році – на інфографіці. Найбільші обсяги експорту та імпорту з Польщею.

У Британії зазначили, що такий крок покликаний допомогти українському бізнесу, який постраждав від війни. Зобов'язання є частиною зусиль Британії щодо підтримки України після повномасштабного вторгнення росії, яке порушило ланцюжки поставок та транспортні маршрути та вплинуло на здатність України експортувати товари.

«Ця угода передбачає продовження безмитної торгівлі всіма товарами на п'ять років, за винятком яєць та птиці, термін дії яких буде продовжено на два роки. Україна також погодилася наслідувати підхід Великої Британії, а це означає, що британський бізнес також може отримати вигоду від безмитного експорту в Україну», – зазначили у Міністерстві бізнесу та торгівлі.

Зазначимо, що Велика Британія скасувала мита на всю торгівлю з Україною після початку війни з росією два роки тому. Була домовленість, що угода діятиме до березня 2024 року.

Нагадаємо, Європейська комісія також пропонує продовжити термін дії призупинення експортного мита для українських товарів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: