НАТО слід виробляти більше зброї для України – Кемерон

Читать на русском
Країни-члени НАТО повинні виробляти більше зброї, щоб забезпечити ЗСУ на найближчі два роки, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.
Девід КемеронФото: Associated Press

Країни НАТО повинні спільно наростити виробництво зброї, щоб Україна мала достатньо засобів для протистояння російській агресії протягом найближчих двох років.

Про це заявив глава МЗС Британії Девід Кемерон під час засідання міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі, повідомляє The Telegraph.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Кемерон зазначив, що Альянс, сукупна економічна міць якого в 30 разів перевищує російську, повинен використати увесь свій потенціал для цієї мети.

Політик наголосив, що країни НАТО мають переконати виробників озброєнь збільшити виробництво для задоволення українських потреб «принаймні на найближчі два роки».

«Два тижні тому я був в Україні і говорив, що ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти українцям відобразити агресію путіна. Я добиватимуся консенсусу щодо цієї точки зору тут, в НАТО», – додав Кемерон.

Нагадаємо, 16 листопада міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідав Україну. То був його перший робочий візит на новій посаді.

Також стало відомо, що Велика Британія найближчим часом додатково профінансує три програми допомоги Україні.

Крім того, уряд Нідерландів зарезервував 2 мільярди євро на військову допомогу Україні наступного року.

Водночас, уряд Литви планує затвердити трирічний план військової та іншої допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: