Українські біженці у Британії можуть продовжити візи – подробиці

Читать на русском
Велика Британія має намір продовжити візи українськи біженцям до вересня 2026 року, оскільки війна в Україні ще триває.
Фото: segodnya.novyny.live

Українські біженці, що після повномасштабного вторгнення росії знайшли прихисток у Великій Британії, можуть отримати 18-місячну візу за новою схемою продовження.

Про це пише Sky News.

Як змінювалася кількість біженців у світі за останні три десятиліттяУ світі налічується понад 30 мільйонів біженців. Як їхня кількість змінювалася за останні три десятиліття – на інфографіці.

Як відомо, термін дії перших віз, які надавали українцям право на трирічний термін перебування у Великій Британії за такими програмами, як «Homes for Ukraine», «Ukraine Family Scheme» та «Ukraine Extension Scheme», спливає у березні 2025 року.

З огляду на це Міністерство внутрішніх справ Великої Британії повідомило, що особи за однією з візових схем тепер зможуть подати заявку на перебування до вересня 2026 року та мати однакові права на доступ до роботи, пільг, медичної допомоги та освіти.

Подавати заяви на продовження візи на 18 місяців потрібно за три місяці до закінчення терміну її дії. Право на продовження матимуть право і ті, хто отримав притулок у країні поза переліченими програмами.

Представники британської влади зазначили, що війна в Україні триває, тому країна і надалі надаватиме притулок тим, хто його потребує.

З початку повномасштабної війни в Україні понад 283 тисячі українців отримали або продовжили дозвіл на перебування у Великій Британії.

Нагадаємо, уряд Болгарії продовжив дію тимчасового захисту для українських біженців до березня 2025 року.

Також повідомлялося, що Тайвань пожертвував 1 млн доларів на допомогу українським біженцям у Польщі.

Крім того, наприкінці минулого року Данія продовжила тимчасовий захист для біженців із України.

Раніше ми аналізували, у яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з України – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: