У перемогу України у війні вірять менше третини поляків – опитування

Читать на русском
У перемогу українців на російськими загарбниками більше вірять 28% поляків. Здебільшого такої думки дотримуються жінки та громадяни віком від 50 років.
Фото: unsplash.com

У Польщі 28 відсотків респондентів вірять у перемогу України у війні, 33,2% дотримуються протилежної думки, ще 38,8 не змогли відповісти на це питання.

Про це свідчать результати опитування проведеного SW Research щодо думки поляків про війну в Україні та опублікуваного в суботу, 24 лютого, повідомляє Польське радіо.

Союзники України почали продумувати наслідки можливої перемоги путіна – BloombergСоюзники України на тлі невизначеності з військовою допомогою почали замислюватись про наслідки можливої перемоги росії у війні.

«Дещо більша впевненість у перемозі України спостерігається серед жінок (31,1% порівняно з 24,5% серед чоловіків). Жінки також значно рідше вказували відповідь: «Ні» (27% проти 40,3% серед чоловіків), а також частіше не мали думки з цього приводу (41,9% проти 35,3%)», – йдеться у повідомленні агенції SW Research, яка проводила онлайн-опитування.

Опитування показує, що у перемогу України більше вірять люди віком від 50 років (31,5%), а найменше – представники вікової групи 25-34 років. Відповідь «Ні» найчастіше звучала від респондентів віком 35-49 років, найрідше – від найстаршої групи (26,4%).

Зазначається, що в рамках дослідження було проведено 800 інтерв'ю з репрезентативною вибіркою польських жінок та чоловіків віком від 18 років з точки зору загального розподілу за статтю, віком та розміром міста.

Також зауважимо, що рейтинг країн, які вважаються українцями дуже дружніми Україні, майже не змінився. У цьому списку лідирує США та Великобританія – 81% респондентів та Німеччина – 80%. Загалом дуже дружніми вважають Польщу, Литву та Канаду – 79-80% респондентів. Менше – Францію – 70% та Японію – 55%.

Нагадаємо, в ході недавнього опитування з'ясувалося, що більшість українців (73%) заявили, що готові терпіти війну «стільки, скільки потрібно»

Також стало відомо, що лише 10% європейців вірять, що Україна все ще може перемогти росію.

Раніше ми писали про дослідження, під час якого з'ясувалося, що росія більше не сприймається країнами G7 як головна загроза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: