Росія більше не сприймається країнами G7 як головна загроза – дослідження

Читать на русском
Лише дві країни G7 сприймають росію як головну загрозу для світу. При цьому зросла стурбованість міграцією, тероризмом та змінами клімату.
Фото: AP

Росія більше не сприймається більшістю країн «Великої сімки» як головна загроза.

Про це йдеться у дослідженні, представленому перед Мюнхенською конференцією з безпеки.

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі війниЧи готові мешканці Німеччини, Польщі, Литви, Естонії та Британії захищати свою країну зі зброєю в руках у разі вторгнення – на інфографіці результати опитувань.

«Війна росії проти України ознаменувала поворотний момент для країн «Великої сімки». Але через два роки з'явилися ознаки того, що її вплив на сприйняття ризиків слабшає… Майже всі індикатори, пов'язані з війною росії проти України, впали, включаючи загрозу використання ядерної зброї агресором і перебої в постачанні енергоносіями», – йдеться в частині доповіді «Мюнхенський індекс безпеки».

За результатами опитування в Канаді, росія як загроза опустилася на третє місце. Головними проблемами населення вважає екстремальні погодні умови та лісові пожежі, а також руйнування природного довкілля.

Громадяни Німеччини розглядають росію лише як сьому за величиною проблему. Населення більше занепокоєне масовою міграцією через війну чи зміни клімату, а також радикальними ісламістами.

У Франція росія шоста у списку загроз. У топі – радикальні ісламісти та масова міграція. В Італії росія 12-та за значимістю загроза: громадяни більше стурбовані екстремальними погодними умовами та лісовими пожежами, змінами клімату.

У громадян США росія на четвертому місці у списку погроз. Перші місця у списку посідають кібератаки, політична поляризація та Китай.

Японія та Британія у «Великої сімці» залишилися єдиними країнами, в яких росія сприймається як загроза номер один. Японці також вважають великою проблемою Китай і кібератаки, а британці – руйнування природного довкілля та кібератаки.

Опитування показало, що серед громадян країн G7 зросла стурбованість проблемами, пов'язаними зі штучним інтелектом, радикальними ісламістами, Іраном та фінансовою кризою.

Нагадаємо, раніше експерти Світового економічного форуму назвали головні глобальні ризики.

Стрілки Годинника Судного дня, які показують символічний час, що відокремлює людство від ядерної катастрофи, залишили на колишній позначці в 90 секунд до півночі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: