73% українців готові терпіти війну «стільки, скільки потрібно» – опитування

Читать на русском

Терпіти війну стільки, скільки потрібно готові 73 відсотки українців. При цьому віра українців у перемогу дещо знизилася, але її все одно зберігає абсолютна більшість громадян.
Фото: zn.ua

Більшість українців (73%) заявили, що готові терпіти війну «стільки, скільки потрібно». Ще 3% готові терпіти досить довго – рік.

Результати опитування представив Київський міжнародний інститут соціології.

При цьому 3% готові терпіти ще півроку, а лише кілька місяців – 18%.

Соціологи зазначають, що ситуація практично не змінилася з травня 2022 року: тоді 71% громадян були готові терпіти стільки, скільки потрібно. У всіх регіонах виразна більшість жителів готова терпіти стільки, скільки потрібно.

За два роки повномасштабної війни віра українців у перемогу дещо знизилася, але її все одно зберігає абсолютна більшість громадян – 89% (у травні 2022-го таких було 95%). Поки що лише 4% швидше чи безумовно переконані, що переможе росія.

Також у порівнянні з травнем 2022-го поменшало тих, хто вважає реалістичним сценарій повного відновлення територіальної цілісності України – 65%.

У той же час, з 25% у травні 2022 року до 32% у лютому 2024 року побільшало тих, хто припускає, що в результаті війни можуть бути певні територіальні втрати.

72% опитаних погоджуються з думкою, що Україна має шукати і дипломатичний шлях завершення війни. Потрібно уточнити, що в даному випадку не йдеться про територіальні поступки.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» дослідило, як змінювалася думка українців щодо того, у правильному чи неправильному напрямку рухається країна.

На інфографіці – як змінилися настрої українців щодо закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: