Зеленський обговорив з Макроном ситуацію на фронті та оборонні потреби України

Читать на русском
У суботу, 10 лютого, Зеленський провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Президенти обговорили підготовку угоди про гарантії безпеки та ситуацію на фронті.
Getty Image

Зеленський провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Президенти обговорили підготовку угоди про гарантії безпеки та ситуацію на фронті.

Про це йдеться на сайті президента України.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Як відзначають у повідомленні, президенти обговорили ситуацію на фронті та оборонні потреби України, серед яких дрони, артилерійські системи, снаряди, засоби РЕБ і системи ППО різних видів.

Під час розмови Зеленський високо оцінив започаткування Францією та США артилерійської коаліції. Відомо, що в межах цієї ініціативи французька сторона передасть Україні десятки артилерійських систем «Цезар» і снарядів до них.

Крім цього, Зеленський і Макрон обговорили підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій.

«Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України», – наголосив український президент.

Раніше повідомляли, що військові Збройних сил України незабаром почнуть отримувати від Франції по 3000 снарядів щомісячно.

Також Франція готова постачати Україні до 50 авіабомб A2SM та по 3 тисячі боєприпасів щомісяця до кінця 2024 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: