«Не треба робити трагедії»: Данілов прокоментував дані про те, що Макрон відклав візит до України

Читать на русском
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував інформацію ЗМІ про те, що президент Франції Еммануель Макрон вирішив відкласти свій візит до України.
Фото: УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував інформацію ЗМІ про те, що президент Франції Еммануель Макрон вирішив відкласти свій візит до України.

Заява Данілова пролунала в ефірі телемарафону.

За його словами, кожна країна має дбати про безпеку свого лідера.

«Хочу всім нагадати, що вчора була заява нашого інституту, який досліджує засоби ураження, про те, що росіяни почали використовувати сучасну гіперзвукову ракету «Циркон», яка швидко долає відстані. Я не робив би трагедії, що нібито там відклали. Обов'язково наш президент найближчим часом зустрічатиметься, думаю, що і з Макроном, і з Шольцом. Тому не треба робити із цього трагедії», – заявив він.

Водночас Данілов не дав прямої відповіді на запитання журналіста про те, чи справді візит Макрона було скасовано з міркувань безпеки.

«Будь-яку ситуація, пов'язану з відвідуванням нашої країни під час війни, абсолютно закрита. Ми повинні дізнаватися про той чи інший візит, коли він уже закінчується. Є такі правила. Майте на увазі, що безпека лідерів будь-якої країни світу стоїть на першому місці», – сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, про те, що Макрон вирішив скасувати свій візит, стало відомо у неділю, 11 лютого. За даними ЗМІ, рішення викликало «безліч питань», як з боку французьких держслужбовців та керівників, так і з боку українських дипломатів.

Напередодні ЗМІ повідомили, що президент України Володимир Зеленський незабаром може сам відвідати Париж та Берлін, щоб заручитись більшою військовою підтримкою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: