ВАКС відмовився відстрочити виконання вироку закарпатському судді

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для відстрочки виконання вироку, оголошеного служителю Феміди із Закарпаття.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд відмовився відстрочити виконання вироку, яким до 5 років позбавлення волі засудили суддю Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та до 4 років колонії його пособника-начальнику юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського.

Таке рішення 16 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала Пака та Маковського винуватими у хабарництві. Паку призначили 5 років позбавлення волі, а Маковському – 4 роки колонії. Верховний суд відмовився призупинити виконання вироку. Втім захист подав ще клопотання до ВАКС про відстрочку виконання вироку. Суд відмовив. Засуджений подав скаргу на це рішення.

«Закінчити підготовку до розгляду апеляційної скарги засудженого на ухвалу ВАКС від 16 січня 2024 року про відмову у задоволенні клопотання про відстрочку виконання вироку Вищого антикорупційного суду від 21.09.2021 та ухвали Апеляційної палати ВАКС від 13.12.2023 до винесення рішення касаційної інстанції. Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою засудженого на ухвалу ВАКС від 16 січня 2024 року у відкритому судовому засіданні 4 березня 2024 року о 15:00», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суддю Пака та експосадовця Маковського визнали винним в одержанні хабаря. Паку призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Маковському колегія теж призначила покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна.

Однак, Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала і закрила провадження на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України, тобто закінчення строків розслідування після повідомлення про підозру. Втім Верховний суд це рішення скасував і тому АП ВАКС повторно переглянула справу.

Суддю Пака і посадовця Маковського обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, суддя у змові з Маковським та за його посередництва одержав неправомірну вигоду від громадянина за ухвалення на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: