Антикорупційний суд оголосив вирок закарпатському екссудді

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив черговий вирок колишньому закарпатському служителю Феміди, якого визнали винним у корупції.

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського, яких САП обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Визнати винним Михайла Пака у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України... Визнати винним Олега Маковського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України», – оголосив головуючий суддя.

Судді призначили Паку покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Маковському колегія теж призначили покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна.

Крім того, судді відправили обвинуваченого Маковського під нічний домашній арешт з обов'язками, в тому числі, носити електронний браслет. Екссудді Паку залишили запобіжним заходом заставу і поклали на нього низку обов'язків, серед яких теж носіння браслету.

Як відомо, суддю Пака і посадовця Маковського обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя у змові з Маковським та за його посередництва одержав неправомірну вигоду від громадянина за ухвалення на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

Справу скерувало до суду ще 13 березня 2018 року, але до створення антикорупційного суду в ній так і не ухвалили вирок. Тому 30 вересня 2019 року до ВАКС зі Стрийського міськрайонного суду Львівської області надійшли матеріали справи.

Нагадаємо, обвинувачений суддя оскаржив вирок ВАКС. Також антикорупційний суд визнав винним у хабарництві ще одного суддю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: