Апеляція ВАКС скасувала вирок судді Мукачівського суду Закарпаття

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково задовольнила скарги сторони захисту на рішення антикорупційного суду про засудження двох осіб, один з яких є служителем Феміди.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського, яких засудили за хабарництво. Саму справу закрили через закінчення строків досудового розслідування.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«За результатами судового розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту, скасувала вирок суду першої інстанції та закрила кримінальне провадження щодо обвинувачених на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України. Підставою для закриття провадження стало продовження строків досудового розслідування неналежним органом, що судом апеляційної інстанції визнано неприпустимим, і, як наслідок, надходження обвинувального акту стосовно зазначених осіб до суду поза межами встановлених КПК України строків», – йдеться у повідомленні.

Як стверджують судді, у справі ще під час досудового розслідування було продовжено слідство стосовно Пака та Маковського неуповноваженою особою, а саме заступником прокурора Закарпатської області. Тому 11 листопада 2017 року закінчився строк досудового розслідування, встановлений КПК України, враховуючи час вручення підозри Маковському О.Ф. 12 вересня 2017 року.

Ухвалу постановлено з окремою думкою судді Миколи Глотова.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та протягом трьох місяців може бути оскаржено до Верховного суду.

Нагадаємо, суддю Пака та експосадовця Маковського визнали винним в одержанні хабаря. Паку призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Маковському колегія теж призначила покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна. Пізніше сторона захисту оскаржила вирок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: