САП скерувала до суду справу пособника судді Кропивницького апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно пособника служителя Феміди з Кропивницького.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно В'ячеслава Даньшина, якого сторона обвинувачення вважає пособником судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 5 лютого, повідомляє «Слово і діло».

«2 лютого 2024 року до ВАКС зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) надійшов обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні щодо обвинувачення (В'ячеслава Даньшина – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 27 частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України», – йдеться в рішенні.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Гончара до 26 грудня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: