Стартував збір 300 млн грн на морські дрони Sea Baby

Читать на русском
За перші 6 хвилин зібрали перший мільйон на Sea Baby. Станом на 10:20 вже зібрано понад 6 млн гривень.
фото: НТА

У четвер, 22 лютого, в Україні стартував збір 300 млн грн на 35 морських дронів Sea Baby від UNITED24. У перші кілька хвилин збору вже вдалося зібрати 6 млн гривень.

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

Найбільші збори на ЗСУ за час війни: на що і як швидко збирали коштиЗбір коштів для української армії під час війни. На інфографіці – топ-10 наймасштабніших проектів.

«Оголошуємо збір на 35 морських дронів. Фандрейзингова платформа UNITED24, Олег Гороховський та monobank, Сергій Стерненко й Ігор Лаченков збирають 297,5 мільйона гривень для СБУ на дрони Sea Baby. Зробіть свій хід донатом у морському бою», - йдеться у повідомленні.

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — розробка Служби безпеки України. Вони здатні нести 850 кілограмів вибухівки, розганятися до 90 км/год та долати відстань у 1 000 кілометрів.

«Кожна технологія може зробити прорив, який визначає хід війни. Долучайтеся до збору й допоможіть знищити кораблі, з яких росія обстрілює українські міста», - додає Федоров.

Згодом він повідомив, що за перші 6 хвилин зібрали перший мільйон на Sea Baby. Станом на 10:20 вже зібрано понад 6 млн гривень.

Нагадаємо, атаку на Кримський міст 17 липня було здійснено СБУ за допомогою експериментального морського дрону Sea Baby. А вже в жовтні Україна завдала ударів морськими дронами по військових кораблях рф в Севастополі.

Раніше розробники розповіли, як посилили морські дрони Sea Baby для боротьби з рф.

Також на інфографіці «Слово і діло» - динаміка знищення російських кораблів та катерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: