Розробники розповіли, як посилили морські дрони Sea Baby для боротьби з рф

Читать на русском
Українські фахівці постійно модернізують морські дрони Sea Baby. Нині на них у кілька разів більший заряд вибухівки.
скріншот з відео

Морські дрони СБУ під назвою Sea Baby суттєво вдосконалили. Їхню бойову частину збільшили у вісім разів. До того ж вони можуть не тільки нести вибухівку, а й ракети.

Про це йдеться у колонці голови СБУ Василя Малюка для УП у понеділок, 1 січня.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

Як повідомляється, українські фахівці постійно модернізують морські дрони Sea Baby.

«Бойову частину збільшили в кілька разів і довели зі 108 до 850 кілограмів, використовують найкращі системи зв'язку, кожна з яких коштує понад 300 тисяч доларів, корпус виготовляють із непомітного для радарів матеріалу та користуються ще багатьма інноваційними рішеннями», – йдеться у статті з посиланням на слова розробників морських дронів.

Також стверджується, що на дронах стоїть вогнеметна система, що дозволяє вести в прямому сенсі морський бій.

Дрон СБУ Sea Baby | Українська правдаУкраїнська правда

Видання опубдикувало кадри першого в історії бою між безпілотниками та береговими кораблями.

«На відео зафіксовано, як українські дрони СБУ ведуть вогонь по човнами росіян, які вискочили з одного з кримських військових портів, щоб потопити дрони. Але безпілотники, замість того, щоб тікати, розгорнулися і відкрили вогонь у відповідь», – розповіли у статті.

шмель | Українська правдаУкраїнська правда

За словами голови СБУ, президент Володимир Зеленський поставив завдання зробити так, щоб Україна домінувала в Чорному морі. Для СБУ цей напрямок – один із пріоритетних, зазначив Малюк. До того ж, росіяни вже вивели усі великі кораблі із Криму, нагадав він.

Нагадаємо, атаку на Кримський міст 17 липня було здійснено СБУ за допомогою експериментального морського дрону Sea Baby. А вже в жовтні Україна завдала ударів морськими дронами по військових кораблях рф в Севастополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: