Стало відомо, скільки суден Чорноморського флоту рф за рік уразили морські дрони

Читать на русском
У листопаді 2022 року президент запустив через платформу United24 збір на перший у світі флот морських дронів.
Ілюстративне фотоfreeradio.com.ua

Флот морських дронів за рік існування уразив вісім суден країни-агресора, а саме: «Адмірал Макаров», «Іван Голубець», «Іван Хурс», «Сергій Котов», «Нафтовий маяк», «Новоросійськ», «Акулу» та «Серну».

Про це віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці.

«У листопаді 2022 року президент запустив через платформу United24 збір на перший у світі флот морських дронів. Це унікальна розробка, яка змінює доктрину ведення війни в морі та змушує росіян боятися за свої кораблі. Сьогодні частина Чорноморського флоту РФ пішла на дно», – зазначив віцепрем'єр.

При цьому, Федоров наголосив, що атаками українських дронів уже захоплюється весь світ. Проте, за його словами, це лише початок.

«Продовжуємо розвивати та вдосконалювати технологію, щоб ви бачили ще більше уражених російських кораблів у новинах. Дякую всім, хто підтримує UNITED24 та допомагає», – додав керівник відомства.

Нагадаємо, 4 листопада Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу «Залів» у тимчасово окупованій Керчі.

Згодом у Міноборони рф визнали влучання ЗСУ по кораблю у Керчі.

Також генерал Сергій Баранов заявив, що українські війська готують масштабну зимову атаку на різні регіони росії та окупований Крим за допомогою дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: