Морські дрони паралізують флот росії у Криму, хоч більшість з них знищують – Буданов

Читать на русском
Українські морські дрони-камікадзе паралізують російський флот у Криму, попри те, що більшість з них знищують.
Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Українські морські дрони-камікадзе паралізують російський флот у Криму, попри те, що більшість з них знищують.

Про це розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода» очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Україна використовує морські дрони-камікадзе для атаки на цілі поблизу анексованого Криму, і ця зброя досить ефективна, попри те, що росіяни 60-70% їх знищують.

«Це не є зброєю наступу. Зрозуміло, ними неможливо наступати. Але паралізувати діяльність флоту, що, зрештою, в принципі й сталося – це вже досягнуто. Кораблі далі, ніж за рейд Севастополя в північному напрямку, взагалі не ходять», – зазначив Буданов.

Керівник ГУР зауважив, що морські дрони ефективні, адже є реальні нанесені втрати. До того ж вартість такого безпілотника та вартість бойового корабля – неспівставні.

«Але, зрозуміло, 60%, може, навіть 70% вони знищують. Це правда. Немає чого тут, як то кажуть, приховувати. Проте ж для них проблема – у тих 30%», – додав він.

Нагадаємо, Служба безпеки України застосувала експериментальний морський дрон Sea Baby для атаки на Кримський міст 17 липня.

Також розповідали, що для першого підриву Кримського мосту СБУ довелося використати 21 тонну вибухівки, а для другого – розробити спеціальні морські безпілотники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: