У ЦПД назвали організатора акції із висипаним на кордоні українським зерном

Читать на русском
Акцію із висипаним зерном на кордоні організував Рафал Меклер – один із натхненників протестів поляків.
фото ЦПД

Інцидент на польсько-українському кордоні, де із трьох фур висипали на дорогу українське зерно, трапився під керівництвом Рафала Меклера, противника дружніх відносин Польщі та ЄС. Також такий крок було зроблено у бік інтересів рф.

Про це розповіли у Центрі протидії дезінформації.

Польські фермери на кордоні висипали зерно з українських фур, поліція розпочала розслідуванняУ Польщі поліція проводить розслідування через те, що фермери на кордоні висипали зерно із трьох українських фур.

«Цю акцію організував Рафал Меклер – один із натхненників протестів, власник логістичної компанії та лідер люблінського осередку маргінальної партії «Конфедерація»», – сказано у повідомленні.

Як повідомляється, ця політсила виступає за вихід Польщі з ЄС, критикує розміщення військ НАТО в країні та агітує за покращення відносин з рф. Партія не має широкої підтримки поляків. Сам Меклер балотувався у 2019 році до Сейму, але невдало.

«Чергова акція Меклера вочевидь відповідає інтересам рф, яка зацікавлена у конфлікті між українцями й поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в пригоді напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС», – додали в ЦПД.

Нагадаємо, 11 лютого на кордоні України та Польщі польські протестувальники висипали на дорогу зерно із трьох українських фур. Польська поліція вже проводить розслідування інциденту.

9 лютого польські фермери поновили свої протести біля КПП на кордоні з Україною. У ДПСУ розповіли про ситуацію на сьогодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: