Стало відомо, коли в Україні запрацює завод Rheinmetall

Читать на русском
Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує запустити свій завод в Україні у 2024 році, а через пів року – виробити там перший БТР.
Фото: AP Photo/Martin Meissner

Німецький виробник зброї Rheinmetall AG має намір запустити виробництво перших бронемашин в Україні вже у 2024 році.

Про це виданню WirtschaftsWoche повідомив генеральний директор компанії Армін Паппергер.

За його словами, компанія очікує, що до початку 2024 року з Україною буде укладена угода щодо виробництва бронетранспортерів Fuchs і бойових машин піхоти Lynx.

«Після підписання контракту ми хочемо закінчити з першим Fuchs протягом шести-семи місяців, а з першим Lynx протягом 12-13 місяців», – розповів глава Rheinmetall.

Таким чином, виробництво Fuchs в Україні стане можливим з кінця літа 2024-го, а Lynx може з'явитися вже влітку 2025 року.

Водночас про виробництво танків Panther поки що не йдеться.

Нагадаємо, інформація про те, що німецький машинобудівний концерн Rheinmetall веде переговори з Києвом щодо будівництва танкового заводу в Україні, з'явилася у березні цього року.

Також у березні президент Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Rheinmetall, яку очолив гендиректор компанії Армін Паппергер.

У травні стало відомо, що Укроборонпром та Rheinmetall уклали контракт на створення в Україні танкового заводу, а у жовтні стало відомо про створення спільного підприємства, яке займатиметься ремонтом військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: