Одна з країн НАТО замовила для України партію снарядів на 140 млн євро

Читать на русском
Німецький концерн Rheinmetall уклав контракт на виготовлення десятків тисяч 155 мм артилерійських снарядів для України. Замовником є неназвана країна НАТО.
Фото: mil.in.ua

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на виготовлення 155 мм артилерійських снарядів для України.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті компанії.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Зазначається, що загальна сума контракту становить близько 142 млн євро. Замовником є неназвана країна НАТО, «чиїм заявленим наміром є підтримка України у її оборонній боротьбі за допомогою ефективної довгострокової військової допомоги».

Замовлення передбачає постачання «десятків тисяч комплектних 155-мм артилерійських снарядів». Боєприпаси будуть доставлені у 2025 році.

У Rheinmetall також повідомили, що компанія планує у 2024 році значно збільшити потужності з виробництва боєприпасів на своїх заводах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці та Австралії, довівши річну виробничу потужність приблизно до 700 тисяч одиниць.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Німеччина передала Україні нову допомогу, до якої увійшли автомобілі, снаряди та антидронові системи.

Ми також розповідали, як союзники допомагають Україні готуватися до зимових атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: