Німеччина розширить допомогу Україні вже цієї зими – Бербок

Читать на русском
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина не просто продовжуватиме підтримку України, вона її розширить.
Фото: Bodo Schackow/dpa/picture alliance

Німеччина у відповідь на агресію Кремля збільшить допомогу Україні протягом зимових місяців та наступного року.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком зустрічі у Брюсселі 13 листопада, повідомляє Укрінформ.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

За її словами, російський президент володимир путін надто рано радіє через драматичну ситуацію по всьому світу.

«Адже ми не просто продовжимо нашу підтримку України, ми її розширимо та збільшимо, саме з боку ФРН. Не тільки з огляду на захисний щит протягом найближчих тижнів і місяців, коли зрозуміло, що російський президент знову віроломним способом використовуватиме потреби людей під час холодної зими, наша підтримка буде масовано збільшена наступного року», – сказала Бербок.

Нагадаємо, нещодавно видання Bild писало про те, що у 2024 році Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Загальна сума допомоги становитиме 8 млрд євро.

Уряд Німеччини замовив у концерну Rheinmetall велику партію артилерійських мін калібру 120-мм для України. Однак ФРН поки так і не наважилася передати Києву ракети Tauкгі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: