Німецька компанія побудує в Україні центр із ремонту військової техніки

Читать на русском
Німецький оборонний концерн FFG збудує в Україні центр з ремонту бронетехніки. Підприємство зможе обслуговувати одразу кілька типів військової техніки, зокрема танки Leopard 1.
Фото: Suddeutsche Zeitung.

Німецький оборонний концерн Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft збудує в Україні центр ремонту бронетехніки.

Такою інформацією поділився депутат Бундестагу Маркус Фабер у соцмережі X.

Які іноземні компанії планують виготовляти озброєння в УкраїніЯкі іноземні компанії мають намір налагодити в Україні виробництво озброєння та військової техніки – на інфографіці.

Центр буде збудовано у західній частині країни.

Фабер зазначив, що об'єкт зможе обслуговувати одразу кілька типів військової техніки, переданих Україні, зокрема, танки Leopard 1.

«Для України це означає величезне зростання ефективності, оскільки в майбутньому не буде потреби у дорогих та трудомістких перевезеннях за кордон, і Збройні сили зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці», – написав він.

FFG стане другою німецькою оборонною компанією, яка створить своє підприємство на території України.

Кілька місяців тому повідомлялося, що найбільший німецький військовий концерн Rheinmetall готується відкрити в Україні завод із виробництва та ремонту бронетехніки.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася з частиною компаній світу щодо спільного виробництва зброї. Він також повідомив, що у 2024 році особлива увага приділятиметься виготовленню вибухових речовин та порохів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: