Глава Пентагону очолить засідання «Рамштайн-19»

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін особисто очолить наступну зустріч у форматі Рамштайн, яка відбудеться 14 лютого.
Фото: Reuters

Голова Пентагону Ллойд Остін очолить наступне засідання контактної групи у форматі «Рамштайн». Воно відбудеться 14 лютого у Брюсселі.

Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер, повідомляє пресслужба відомства.

«Голова Пентагону Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун наступного тижня вирушать до Брюсселя, щоб 14 лютого особисто провести засідання Контактної групи з оборони України. Це буде 19-те засідання з того часу, як була сформована міжнародна група у квітні 2022 року», – зазначив Райдер.

Райден зазначив, що представники Міноборони США приєднаються до міністрів оборони та високопосадовців майже 50 країн, щоб обговорити війну в Україні та підтримку з боку міжнародного співтовариства, необхідну для захисту території країни від агресії рф.

«Також Остін також візьме участь у нараді міністрів оборони НАТО, яка відбудеться у Брюсселі 15 лютого в штаб-квартирі НАТО», – додав речник Пентагону.

Нагадаємо, під час засідання «Рамштайн-18» Ллойд Остін закликав союзників дати Україні більше систем ППО.

Також під час цього засідання Міністр оборони України Рустем Умєров заявив про необхідність нарощувати довгострокові пакети військової допомоги України.

8 лютого стало відомо, що помічники президента США Джо Байдена намагаються вигадати варіанти, як продовжувати постачання зброї Україні, якщо Конгрес залишиться паралізованим.

Також ми писали, як у Пентагоні та Білому домі відреагували на рішення президента України Володимира Зеленського щодо зміни головнокомандувача ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: