Засідання «Рамштайн-18»: Остін закликав союзників дати Україні більше систем ППО

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання Рамштайна звернувся до партнерів із закликом надати Україні додаткові системи ППО.
Фото: AP

Міністр оборони США Ллойд Остін під час чергового засідання у форматі «Рамштайн» звернувся до західних партнерів із закликом надати Україні додаткові наземні системи протиповітряної оборони.

Заява політика пролунала на старті засідання, повідомляє пресслужба Пентагону.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Путін сподівається, що ракети та дрони деморалізують український народ та підірвуть бойовий дух українських військових. Тому я закликаю цю групу копати глибше, щоб надати Україні більше життєво важливих наземних систем протиповітряної оборони та перехоплення», – сказав Остін.

Він зазначив, що сьогоднішня зустріч проводиться з метою підтвердження підтримки для України з боку союзників та забезпечення українських військових усім необхідним у зимовий період та в подальшому.

Глава Пентагону також додав, що за останні кілька місяців Естонія, Латвія, Литва, Німеччина, Норвегія, Швеція та Британія надали ЗСУ військову допомогу на мільярди доларів.

«Ми маємо продовжувати концентруватися як на нагальних бойових потребах України, так і на допомозі Україні у зміцненні та модернізації Сил оборони», – резюмував американський політик.

Нагадаємо, попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 22 листопада. У ньому вперше взяв участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Варто також зазначити, що після того засідання у Міноборони повідомили про зміну формату оборонних зустрічей із партнерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: