У голови Пентагону Ллойда Остіна виявили рак – ЗМІ

Читать на русском
Міністр оборони Ллойд Остін проходить лікування від раку передміхурової залози, який був виявлений на ранній стадії.
Фото: Associated Press

У міністра оборони США Ллойда Остіна діагностували рак простати, який виявили ще на початку грудня 2023 року. Саме через ускладнення після операції керівника Пентагону терміново ушпиталили.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на заяву Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда.

За даними медиків, захворювання рак простати у Остіна було виявлено на початку грудня 2023 року. Однак вже 22 грудня Остіну зробили операцію під наркозом - він пройшов «мінімально інвазивну хірургічну процедуру» під назвою простатектомія для лікування раку.

«Під час цієї процедури він був під загальним наркозом. Міністр Остін без проблем одужав після операції й повернувся додому наступного ранку. Рак передміхурової залози у нього виявили на ранній стадії, і прогноз у нього відмінний», – йдеться в заяві.

Однак вже 1 січня Остіна знову ушпиталили із сильним болем у животі, який став результатом ускладнень операції. Первинне обстеження тоді виявило інфекцію сечовивідних шляхів.

Медики додали, що міністр Остін під час перебування в лікарні «жодного разу не втрачав свідомості і не піддавався загальному наркозу».

Водночас, на запитання, чому Остін не повідомив, що у нього діагностовано рак передміхурової залози, речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер сказав, що ситуація «глибоко особиста».

Варто зазначити, що Остін є ключовою фігурою, від якої залежить надання допомоги Україні від США.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін увечері 1 січня був госпіталізований до військово-медичного центру Збройних сил США, розташованого в передмісті Вашингтона.

Згодом глава Пентагону зробив заяву щодо своєї госпіталізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: