Умєров на «Рамштайні» розповів, що потрібно Україні для прориву у війні проти рф

Читать на русском
Міністр оборони Рустем Умєров на засіданні у форматі Рамштайн говоритиме із союзниками про військові потреби України та можливості посилення української армії.
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони Рустем Умєров на засіданні у форматі «Рамштайн» говоритиме із союзниками про військові потреби України та можливості посилення української армії.

Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

У Міноборони розповіли, що у своєму вступному слові Умєров заявив про необхідність нарощувати довгострокові пакети військової допомоги України.

При цьому для прориву у війні українським військовим потрібні інновації та значний технологічний прогрес.

«Достатні обсяги техніки та боєприпасів, технічного обслуговування та запасних частин є критично важливою складовою успіху. Але для прориву потрібні інновації та значний технологічний прогрес. Саме тому у 2024 році оборонні технології відіграватимуть центральну роль на порядку денному міністерства оборони», – сказав міністр.

Він додав, що Міноборони, зі свого боку, готове інвестувати у технології та спільне виробництво, а також ділитися з союзниками бойовим досвідом та сприяти укладенню довгострокових контрактів.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання у форматі «Рамштайн» звернувся до західних партнерів із закликом надати Україні додаткові наземні системи протиповітряної оборони.

Попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 22 листопада. У ньому вперше взяв участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: