КНДР стягнула додаткові війська та зброю до кордону з Південною Кореєю

Читать на русском

Північна Корея розмістила біля кордону із Південною Кореєю додаткові підрозділи військових. У Сеулі пообіцяли відреагувати на дії Кім Чен Ина.
Фото: wilsoncenter.org

Північна Корея розмістила біля кордону з Південною Кореєю підрозділи військових на ділянках, які були закриті відповідно до угоди між двома країнами.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією ЗМІ, південнокорейські військові почали фіксувати збільшення активності у демілітаризованій зоні ще з кінця минулого тижня.

На зображеннях, наданих Міноборони країни, видно, що кілька солдатів КНДР встановлюють зброю біля невеликих постів. Крім того, влада в Сеулі також говорить про збільшення активності берегової артилерії Північної Кореї.

Південнокорейські військові пообіцяли вжити відповідних заходів у відповідь на дії КНДР. Не виключено, що вони поновлять прикордонні пости, які були зруйновані п'ять років тому.

Нагадаємо, що відносини між двома державами погіршилися після того, як у Пхеньяні заявили про намір запустити супутник-шпигун. Перші спроби завершилися провалом, проте 24 листопада у міністерстві оборони Японії заявили про виявлення об'єкта на орбіті Землі, який може бути супутником КНДР.

У відповідь на агресивні дії Кіма Південна Корея призупинила дію частини військової угоди з КНДР від 2018 року.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Кім Чен Ин отримав супутникові знімки військових баз США в Південній Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: