Наступні місяці будуть критичними для України – Білий дім

Читать на русском
Бойові дії в Україні впродовж кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, тому Конгрес має швидше ухвалити рішення, яке стосується фінансової підтримки України.
Фото: AP / SCANPIX

У Білому домі вважають, що бойові дії в Україні протягом кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, а тому Конгресу необхідно якомога швидше ухвалити рішення щодо подальшої підтримки Києва.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час пресбрифінгу.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Наступні кілька місяців будуть критичними для України», – сказав він.

Представник адміністрації Байдена нагадав, що російські окупанти продовжують атакувати українські міста ударними безпілотниками й ракетами. Тож українському командуванню вже зараз доводиться ухвалювати складні рішення про те, яку саме зброю та боєприпаси застосовувати в умовах, коли запаси скорочуються.

Водночас рф продовжує отримувати допомогу від Ірану й Північної Кореї, в тому числі балістичні ракети. Крім того, росіяни налагодили власне виробництво дронів та інших систем озброєнь.

У цьому контексті представник Білого дому нагадав, що адміністрація США прагне перемоги України.

Нагадаємо, у грудні Білий дім надіслав листа лідерам Конгресу США із закликом терміново схвалити фінансування для України, оскільки кошти для надання військової допомоги майже закінчилися.

Напередодні різдвяних свят США надали Україні останній пакет безпекової допомоги, на який були гроші. Для нової військової підтримки України потрібне рішення Конгресу.

4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США більше не мають достатнього фінансування, щоб надавати Україні нові пакети військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: