Що робити, якщо повістку вручили заброньованому працівникові: відповідь командування ЗСУ

Читать на русском
Повістка може бути анульована, якщо її вручили військовозобов'язаному, у якого є бронювання або відстрочка від призову.

Повістка може бути анульована, якщо її вручили військовозобов'язаному, у якого є бронювання або відстрочка від призову.

Про це йдеться у заяві начальника управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача.

У Міноборони розповіли, чи потрібна зараз масова мобілізація в УкраїніМіноборони наразі не бачить потреба у масовій мобілізації. Резніков також наголосив на принципі залучення спеціалістів та ситуацію на фронті.

«Військовозобов'язаний, який має броню від призову з мобілізації, всі документи, які це підтверджують, має носити із собою. І за їхнього пред'явлення вручення повістки нічого очікувати. Але, якщо воно вже так сталося, то з усіма цими документами потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і ця повістка буде анульована», - сказав він.

Згідно із законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють:

  • в органах держвлади, інших держорганах, органах місцевого самоврядування, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;

  • на підприємствах, в установах та організаціях, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення), у разі якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань;

  • на підприємствах, в установах та організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань;

  • на підприємствах, в установах та організаціях, критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Нагадаємо, 27 січня Кабмін заборонив чиновникам залишати Україну без поважної причини. Також заборона на виїзд за кордон для держслужбовців стосується тих чиновників, які не придатні для військової служби.

Також Кабмін затвердив порядок бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: