Кабмін вніс зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних

Читать на русском
Кабмін розширив перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані від мобілізації, і встановив чіткі терміни розгляду звернень щодо визначення, чи є підприємство критично важливим.
weukraine.tv

Кабінет міністрів удосконалив порядок бронювання військовозобов'язаних підприємствами.

Як повідомляє Міністерство економіки, було розширено перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані та встановлені чіткі терміни розгляду держорганами звернень.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Так, тепер звернення підприємств, установ та організацій для визначення їх критичними важливими мають бути розглянуті держорганами у строк до 10 робочих днів з моменту отримання документів.

Для отримання такого статусу потрібно відповідати трьом чи більше із семи критеріїв. Критерії базуються на розмірі сплачених податків та зборів, відсутності заборгованості зі сплати ЄСВ, важливості підприємства в галузі національної економіки або задоволення потреб територіальної громади, розмірі середньої зарплати. Також одним із критеріїв є резидентство у «Дія.City».

Нагадаємо, на початку року Кабмін затвердив порядок бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану.

Крім того, було встановлено нову квоту для бронювання працівників.

Раніше у ЗСУ пояснили, що робити, якщо повістку вручили заброньованому працівникові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: