Кабмін змінив порядок бронювання працівників оборонних підприємств

Читать на русском
Підприємства ОПК зможуть бронювати своїх військовозобов'язаних працівників без обмежень за кількістю та без урахування дефіцитності їх військової спеціальності.
umoloda.kyiv.ua

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств оборонно-промислового комплексу.

Рішення було ухвалено сьогодні, 16 січня, передає пресслужба уряду.

Оборонна промисловість-2023: виробництво якого озброєння та техніки вдалося нароститиНа інфографіці – успіхи українського оборонно-промислового комплексу у 2023 році. Вдалося збільшити виробництво боєприпасів, ПТРК, САУ.

Тепер працівники підприємств, установ та організацій у сфері ОПУ бронюються:

  • незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності;
  • без обмежень за кількістю військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

«Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень по кількості та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності. Це дозволить посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити оборонним підприємствам можливість стабільно працювати і нарощувати обсяги виробництва», – прокоментували у Мінекономіки.

Зазначимо, рік тому уряд установив нову квоту для бронювання працівників підприємств від мобілізації.

Нагадаємо, 11 січня Кабмін відкликав із Верховної ради свій законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Рустем Умеров повідомив, що Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням усіх пропозицій, узгоджених із депутатами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: