У Польщі призупинили розслідування обставин падіння ракети у Пшеводуві – ЗМІ

Читать на русском
У Польщі призупинили розслідування обставин падіння ракети, яка наприкінці 2022 року вбила двох людей у прикордонному селі.
Фото: RMF FM

Розслідування обставин падіння ракети у польському Пшеводуві наприкінці 2022 року призупинено.

Як пише місцеве видання RMF FM, правоохоронці пояснили це «відсутністю будь-якої співпраці з боку України».

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

У прокуратурі заявляють, що ухвалили таке рішення «через тривалі перешкоди подальшому розгляду, який полягає в очікуванні виконання запитів про міжнародну правову допомогу».

У Польщі заявили, що багато місяців тому відправили Україні запити, щоб на 100% підтвердити, хто і звідки випустив ракету. Але відповіді не було.

Призупинення розслідування означає, що «неможливо остаточно визначити обставини цієї події, а отже, і вказати, хто саме відповідає за смерть польських громадян», пише видання.

Нагадаємо, 15 листопада минулого року під час масованого обстрілу України одна ракета впала на території Люблінського воєводства в Польщі, в результаті загинуло двоє людей.

У вересні Польща офіційно підтвердила, що ця ракета належить українській системі ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: