У Польщі підтвердили, що повітряний простір країни порушила російська ракета

Читать на русском
Невідомий об'єкт, зафіксований у повітряному просторі Польщі під час ранкової атаки росії на Україну, є російською ракетою.
Вєслав КукулаФото: East News

Невідомий об'єкт, зафіксований у повітряному просторі Польщі під час ранкової атаки росії на Україну, є російською ракетою.

Такою інформацією поділився начальник Генерального штабу польської армії Вєслав Кукал, його цитує RMF24.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

«Все вказує на те, що саме російська ракета увійшла до повітряного простору Польщі. У нас є підтвердження цієї інформації на національному та союзницькому радарах», – сказав Кукула.

Він повідомив, що російська ракета залишила повітряний простір Польщі за кілька хвилин після виявлення на радарах.

«Ми з самого початку направили туди сили – літаки, які мали його перехопити та за необхідності збити. Але час, проведений у Польщі, і те, як вона маневрувала, унеможливили виконання цього маневру», – заявив Кукула.

У Генштабі також повідомили, що військове командування відправило до прикордонних районів спецгрупи для перевірки траєкторії польоту ракети, «щоб побачити, чи не було якоїсь технічної помилки».

Нагадаємо, вранці у Повітряних силах повідомили, що під час ворожої атаки в небі над Україною було збито 114 зі 158 повітряних цілей.

За кілька годин після удару Збройні сили Польщі повідомили, що в повітряний простір країни з боку України вранці залетів невідомий повітряний об'єкт. У зв'язку із цим президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовим керівництвом.

У Повітряних силах вже прокоментували інцидент із російською ракетою у небі Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: