Польща підняла в повітря літаки F-16 через ракетний обстріл України

Читать на русском
Польща спільно з американськими союзниками підняли у небо чотири винищувачі F-16 на тлі ранкової атаки росії по Україні 2 січня.
Getty Image

Через інтенсивний ракетний обстріл України 2 січня у Польщі підняли у небо чотири винищувачі F-16.

Про це повідомляє Оперативне командування ЗС Польщі.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Сьогодні, 2 січня, задля забезпечення безпеки польського повітряного простору було піднято в повітря дві пари винищувачів F-16 та літак-заправник союзників.

«Близько 5:45 ранку піднялася в повітря американська пара, що дислокується на базі в Ласках, а близько 6:15 ранку польська пара з бази в Кшесінах», – йдеться у повідомленні.

Оперативне командування додало, що активність польської та союзницької авіації у повітряному просторі країни може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у східній частині Польщі.

Нагадаємо, зранку 2 січня ворог масовано обстріляв ракетами столицю та Харків. Загалом російські війська випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе «Shahed». ППО знищила 75 ракет та усі безпілотники.

До слова, Збройні сили Польщі повідомили, що в повітряний простір країни з боку України вранці 29 грудня залетів невідомий повітряний об'єкт. У зв'язку із цим президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовим керівництвом. Згодом з'ясувалося, що невідомий об'єкт, зафіксований у повітряному просторі Польщі під час атаки росії на Україну, є ракетою окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: