Генпрокурор Польщі підтвердив, що ракета, яка впала в листопаді, належала українській ППО

Читать на русском
Польська прокуратура провела розслідування і однозначно визначила, що ракета була українською.
фото twitter.com/wolski_jaro

Міністр юстиції та генпрокурор Польщі Збігнєв Зебро офіційно підтвердив, що ракету, яка минулого року впала у польському Пшеводуві, випустила ППО України.

Про це повідомляє видання PAP у четвер, 28 вересня.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

За словами Зебро, польська прокуратура провела розслідування і «однозначно зазначила, що ракета була українським, ще радянським і російським виробництвом».

Він додав, що співпраці з українською стороною з цього питання не було вже багато місяців, хоча польські прокурори їздили до України та допомагали колегам документувати наслідки російських злочинів.

«Це (відсутність співпраці з українського боку – ред) триває вже кілька місяців. Я не думаю, що це рішення на рівні прокуратури. Я вважаю, що це рішення на високому політичному рівні», – сказав Зебро.

Нагадаємо, нещодавно газета Rzeczpospolita писала про те, що польські експерти підтвердили – ракета, що впала в листопаді, була від української ППО. За даними видання, йдеться про ракету С-300 5-55 російського виробництва.

15 листопада, коли росія випустила по Україні майже сотню ракет, одна ракета впала на території Люблінського воєводства в Польщі, в результаті загинули двоє людей.

Наступного дня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що швидше за все це ракета С-300, яку використовували Сили оборони України. У НАТО погодилися з цією версією, але генсек Єнс Столтенберг наголосив, що провини України в цьому інциденті немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: