У Польщі допускають, що порушення їхнього повітряного простору російською ракетою було провокацією

Читать на русском
Польща та союзники не виключають, що порушення повітряного простору країни ракетою 29 грудня могло бути провокацією росії.
Фото: TVN24

Глава Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сев'єра допускає, що порушення повітряного простору країни російською ракетою було провокацією – можливо, щоб перевірити реакцію нового уряду.

Він сказав про це виданню TVN24.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

За словами Сев'єри, польські військові впевнені, що повітряний простір країни порушила саме російська ракета. Вона заглибилася у територію Польщі на 40 кілометрів, і, зазначив він, це важко назвати випадковістю.

«Цей тип траєкторії дуже суттєво порушує повітряний простір», – сказав голова Бюро нацбезпеки.

На запитання, чи він вважає, що це могла бути російська провокація, він відповів: «Я не можу цього виключати. Цього не відкидають і союзники».

«Кремль усвідомлює, що сьогодні дуже важкий момент у Польщі: влада переходить до адміністрації, яка не мала влади вісім років», – додав Сев'єра.

Нагадаємо, під час масованого обстрілу України росією 29 грудня у повітряний простір Польщі залетів «невідомий об'єкт». Пізніше військові підтвердили, що то була російська ракета.

Міністерство закордонних справ Польщі вручило голові посольства рф ноту з вимогою пояснити порушення повітряного простору ракетою. У росії відмовилися давати Польщі пояснення без надання «конкретних доказів» інциденту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: