Україна хоче організувати прямий канал зв'язку між Зеленським і Сі Цзіньпіном – Кулеба

Читать на русском
Київ прагне організувати телефонну розмову між Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба.
Фото: AP

Київ прагне організувати телефонну розмову між президентом Володимиром Зеленським та головою Китаю Сі Цзіньпіном.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі Bloomberg.

Зеленський відповів, чому не зустрівся у Давосі з представниками КитаюЗеленський не планував зустрічатися в Давосі з прем'єром Китаю, оскільки рішення із зовнішньополітичних питань ухвалює не він, а Сі Цзіньпін.

За словами Кулеби, український уряд наполягає на прямому каналі зв'язку між двома лідерами.

Одним із головних питань, яке могли обговорити Сі та Зеленський, стала б організація Глобального саміту миру, присвяченого темі війни росії проти України.

«Є речі, про які вони можуть поговорити», – сказав Кулеба, додавши, що Формула миру Зеленського – це «способ відновити довгостроковий справедливий мир в Україні».

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що китайська делегація відхилила прохання України про зустріч у Давосі між Зеленським та прем'єр-міністром Лі Цяном. Президент спростував цю інформацію та заявив, що йому важливі «не будь-які діалоги, а рішення, які ухвалюють ті чи інші лідери».

Раніше Кулеба сказав, що Україна має намір і надалі розвивати відносини з Китаєм, проте підходитиме до цього питання як країна західного світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: