Україна прагне до більш динамічних відносин з Китаєм – Кулеба

Читать на русском
Україна має намір і надалі розвивати відносини з Китаєм, проте підходитиме до цього питання як країна західного світу. Про це повідомив голова МЗС Кулеба.
Фото: Getty Images

Україна має намір і надалі розвивати відносини з Китаєм, проте підходитиме до цього питання як країна західного світу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, його цитує Uklad Sil.

Порівняння економічного та військового потенціалу США та КитаюНа інфографіці – порівняння економічного та військового потенціалу США та Китаю. За кілька тижнів їхні лідери мають провести особисту зустріч.

Він наголосив, що Київ прагне до більш динамічних відносин з офіційним Пекіном.

«Але ми налагоджуємо цей діалог як західна країна, країна, яка відноситься до Заходу. Ось тут і виникає питання про цінності. Наприклад, Литва сказала: «Китай нам не потрібен. Тепер ми говоритимемо лише з Тайванем». Або ви можете бути схожими на Францію, яка безперечно є європейською країною з цінностями, але дуже відкритою для співпраці з Китаєм. Одні й ті самі країни розділятимуть одні й ті самі цінності, але проводитимуть дві абсолютно різні політики», – сказав Кулеба.

Міністр додав, що Україна, як і раніше, вважає Китай країною, яка може відіграти важливу роль у процесі відновлення миру.

Нагадаємо, що представник Китаю не брав участі в обговоренні української Формули миру в рамках зустрічей на Мальті та Давосі.

У МЗС країни також повідомили, що листопадова зустріч глави КНР Сі Цзіньпіна із президентом США Джо Байденом не змінила позицію Пекіна щодо війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: