США планують візит делегації конгресменів на Тайвань – деталі

Читать на русском
Спікер Майк Джонсон прогнозує, що візит американської делегації може відбутися вже в травні поточного року.
myc.news

Сполучені Штати цього року планують візит делегації конгресменів на Тайвань після інавгурації новобраного президента Вільяма Лая Чінте.

Про це йдеться у повідомленні речника палати представників США Майка Джонсона у соцмережі Х (Twitter).

Гірше, ніж війна в Україні та COVID: експерти спрогнозували економічні наслідки конфлікту на ТайваніВійськовий конфлікт навколо Тайваню за участю Китаю та США може коштувати світовій економіці 10 відсотків ВВП – більше, ніж пандемія та війна в Україні.

«Ми вітаємо Вільяма Лая з обранням на посаду наступного президента Тайваню і раді бачити, що демократія процвітає серед тайванського народу. Сполучені Штати прагнуть працювати з обраним президентом Лаєм і розвивати міцні партнерські відносини, які склалися в нас із президентом Цай», - заявив Джонсон.

Спікер прогнозує, що візит американської делегації може відбутися вже в травні поточного року.

«Щоб підкреслити незмінну прихильність Конгресу, безпеці та демократії, я попрошу голів відповідних комітетів Палати представників очолити делегацію в Тайбей після інавгурації Лая в травні», - заявив він.

При цьому, Джонсон висловив надію, що Сполучені Штати і Тайвань разом продовжать просувати принципи свободи, можливостей і безпеки для всіх волелюбних країн і партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, у суботу, 13 січня, на Тайвані відкрилися дільниці для проведення президентських та парламентських виборів.

Перемогу отримав Лай Чінте - кандидат від правлячої партії Тайваню. Лай виступає за окрему ідентичність Тайваню та заперечує територіальні претензії Китаю.

Раніше у Тайвані заявили про посилення військової активності Китаю навколо острова.

В 2022 році Сі Цзіньпін заявив, що Китай ніколи не відмовиться від права застосувати силу проти Тайваню, хоч і підтримує «мирне возз'єднання». У США пообіцяли захищати Тайвань у разі вторгнення.

На думку експертів, можливий напад Китаю на Тайвань та участь у цьому конфлікті США матиме набагато серйозніші наслідки для світової економіки, ніж війна в Україні, глобальна фінансова криза та пандемія COVID.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: