Тайвань пожертвував 1 млн доларів на допомогу українським біженцям у Польщі

Читать на русском
МЗС Тайваню пообіцяло виділити 1 мільйон доларів США на допомогу українським біженцям у Польщі для вираження твердої прихильності й турботи країни про Україну.
Фото: hromadske.radio

Міністерство закордонних справ Тайваню пообіцяло виділити 1 мільйон доларів США на допомогу українським біженцям у Польщі.

Про це повідомляє Focus Taiwan.

Зазначається, що Тайвань спільно з «Альянсом польських метрополій» створив фонд допомоги українським біженцям у Польщі та передав до нього 1 мільйон доларів США.

Меморандум про створення фонду і договір про пожертвування підписали у Варшаві представник Тайваню в Польщі пані Ву Шаннянь та голова «Альянсу польських метрополій» і мер Білостока Тадеуш Трусколаський.

Повідомляється, що кошти будуть спрямовані на поліпшення умов проживання біженців у Польщі, покращення освіти для українських дітей та молоді, а також підготовку до майбутнього повернення біженців до України після війни.

Для отримання субсидій бажаючі польські міста мають надати Асоціації заявки з конкретними проєктами для українських біженців, які в подальшому розглядатимуться й затверджуватимуться відбірковою комісією.

На церемонії підписання представниця Тайваню зазначила, що створення фонду допомоги є демонстрацією твердої прихильності й турботи Тайваню про Україну.

«Тайвань також стикається з загрозами з боку авторитарних режимів і продовжує підтримувати дух демократичної єдності та допомагає Польщі в наданні допомоги українським біженцям», – сказала Ву.

За даними тайванського МЗС, від лютого минулого року острів передав на допомогу Україні понад 40 мільйонів доларів та близько 600 тонн гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підписав закон про оборонну політику, який передбачає кошти для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: